ZARZĄD FUNDACJI

Lidka Nwolisa

Na co dzień pracuję z liderami skomplikowanych organizacji. Jako coach, nauczyciel i badacz systemów. Od 20 lat zajmuję się transformacją i budzeniem potencjału jednostek i organizacji.

Pomaganie zawsze było w moim DNA. Podążam drogami mniej uczęszczanymi; jeśli większość ludzi dobrej woli wspiera dzieci to ja wspieram opiekunów zastępczych, którzy działają w cieniu dzieci.

Z Fundacją Porta jest jak z magią; czego dotykamy zamienia się w dobro. Pracujemy z mamami zastępczymi a one wracają do swoich dzieci jako lepsza wersja siebie. I to daje poczucie sensu.

Kaja Kozłowska

Centralnym punktem mojego doświadczenia zawodowego jest coaching. Od 2009 roku prowadzę Centrum Life Coaching Polska, uczę coachingu, oferuję sesje i programy rozwojowe. Początek mojej praktyki bardzo mocno był związany z coachingiem rodzicielskim, potem pojawił się Zen Coaching i holistyczne podejście do rozwoju osobistego w biznesie. W Fundacji Porta łączę doświadczenie z pracy z rodzicami i z managerami.

Piecza zastępcza to rodzicielstwo, które jest pracą zawodową i misją serca równocześnie. Codziennością – nawet jeśli ubraną w strukturę służby publicznej. I w niej niezbędne jest specjalistyczne wsparcie. Wierzę, że nasza praca związana z przeciwdziałaniem wypalenia zawodowego, daje realne wsparcie beneficjentom Fundacji Porta.

RADA PROGRAMOWA FUNDACJI

Mariusz Gołaszewski

Jestem pasjonatem idei wspierania innych. Jako ojciec trójki cudownych dzieci mam chęć przychylenia nieba wszystkim dzieciom na Ziemi i chętnie oddaję tej idei serce i swój czas. Uważam, że jeśli podzielę się z innymi swoim szczęściem, to tak naprawdę je pomnożę. Przez wiele ostatnich lat miałem zaszczyt prowadzić i inspirować wielu ludzi, by robili w życiu rzeczy, na które wcześniej by się nie odważyli.

Na co dzień jestem szefem firm działających na rynku konsultingu i nieruchomości. W działalności zawodowej kieruję się zasadą, że im więcej pasji i serca włożę w pomoc i rozwiązywanie problemów swoich klientów, tym chętniej będą oni to wynagradzać.

Magdalena Jordan

Dlaczego Fundacja ? ponieważ jest to przestrzeń, w której mogę dawać siebie. Wyznając zasadę: jesteśmy tyle warci ile możemy dać innym, pragnę dzielić się moim doświadczeniem, umiejętnościami i pracą.

Wierzę, że poprzez sztukę, z którą jestem związana od lat, poprzez obcowanie z nią, możemy być bogatsi, bardziej otwarci na nowe pojęcia, zjawiska i na innych ludzi. Twórczość nas uczy, uwrażliwia, pomaga nam wyjść poza stereotypy. Pragnę, aby dzięki wartościom, jakie niesie ze sobą sztuka, dzieci odnalazły w sobie tą wielką, magiczną siłę, która pomaga „przenosić góry”.

dr Katarzyna Karska

Jestem coachem kariery, trenerem, doradcą zawodowym i entuzjastką innowacji społecznych. Pasjonuje mnie rozwój osobisty oraz zawodowy człowieka - szczególnie w kontekście pracy z motywacją, odkrywania zdolności i talentów.  W swojej dotychczasowej karierze, miałam przyjemność pracować przy dużych i nowatorskich projektach z dziedziny edukacji i rynku pracy. Jestem autorką koncepcji narzędzi do badania predyspozycji. Diagnozuję kompetencje i kwalifikacje zawodowe pracowników z różnych grup zawodowych i branży. Celem mojej pracy jest wspieranie pracowników służb publicznych, nauczycieli oraz rodziców w ich codziennej pracy dydaktycznej i rozwojowej z podopiecznymi poprzez mentoring, szkolenia czy pracę metodami coachingowymi.

Jestem zafascynowana ideą pieczy zastępczej i chcę mieć swój wkład w jej rozwój i standaryzację w Polsce.

Katarzyna Gałązka

Zawodowo jestem niespokojnym duchem i co chwila się czegoś uczę, dowiaduję, zmieniam. Mam wrażenie, że każdy z moich zawodów był niezbędny, żebym mogła przejść do kolejnego etapu i wiem to – wiele się jeszcze może zdarzyć. Najchętniej identyfikuję się z byciem fotografką i właśnie ten swój zasób najczęściej daję od siebie Fundacji. Uwielbiam ludzkie twarze, ludzkie typy, szukanie prawdy w portrecie. Mój ulubiony komplement, to stwierdzenie, że uchwyciłam na zdjęciu czyjąś duszę.  Jednak największą przygodą są dla mnie małżeństwo i macierzyństwo. To himalaje rozwoju.

I jestem pewna, że nic innego niż miłość do moich dzieci, nie byłoby w stanie dać mi takiego napędu do pracy nad sobą. Od lat zgłębiam filozofię Jespera Juula, czego efektem są seminaria inspirujące, które prowadzę jako trenerka FamilyLab. W ten sposób mam szansę wspierać rodziców i wychowawców w budowaniu zdrowych, satysfakcjonujących relacji z dziećmi i innymi ludźmi. Bardzo lubię spotykać innych ludzi, wymieniać się energią, dotykać życia, prawdy, uczyć wspólnie na błędach, płakać, śmiać się, otwierać serca.

fundacja_porta
 ludzie
 Następujący
Dziś w Porcie świętujemy Pożegnanie. Ten projekt trwał ponad 5 lat. Przyniósł wiele doświadczeń, rozwoju i radości. Także wyzwań, poczucia, ze razem łatwiej pokonywać przeszkody i podejmować wysiłek. Dziękujemy za wsparcie, dobre słowa.
Nasza energia poszła w inną stronę, a my podążamy za nią.
Dziś żegnamy Portę.
I ruszamy dalej w drogę.
#kasiagałązka  #kajakozlowska  #lidianwolisa #fundacjaporta #pozegnanieZ bohaterką wieczoru!  Pani Danuta Ulidowicz wychowała 19 dzieci w czasie swoich 34 lat w wioskach SOS. Gratulujemy i życzymy wszystkiego dobrego!
#wioskisos  #rodzinazastepcza  #rodzicielstwozastępcze ##fundacjaporta #mama #mamazastępcza #lidianwolisa  #kajakozlowskaDziś świętujemy 34 lata pracy mamy SOS. Najdłuższy staż pracy na swiecie!!! Za nami gang z karlinskiej wioski!
#sos #wioskisos #rodzinazastepcza  #mamazastępcza  #rodzicielstwozastępcze  #swietowanie #staz #praca #pasja #milosc #fundacjaporta #karlinWiosna oszalała:))) korzystacie?!
#wiosna #spacer #fundacjaportaNasz nowy sprzęt do nagrywania! A zamiast nagrywać gadałyśmy i robiłyśmy sobie rewolucje w głowie i celach.
Cudowny czas na wagę złota!
#fundacjaporta  #nagrywanie #gadanie #rozmawianie #cele #motywacja #przyjazn #kajakozlowska  #lidianwolisa  #kasiagałązka  #youtube #sprzet #girlpowerDobrych i spokojnych Świąt dla Was!
.
#swieta #odrodzenie #fundacjaporta #zyczenia #wielkanocWspaniałego, pełnego różnorodności, ciepła i miłości Dnia Kobiet dla Was!:)
#dzienkobiet #fundacjaporta  #rodzinazastepcza  #rownosc  #fundacjaporta #kiss #przyjazn #milosc #wiosna #girlpower #siostrzenstwo #wsparcieJest w nich miłość, radość. Jest smutek i gniew. Ćwiczą przyjaźń, ćwiczą rozstania. Ich świat nie różni się od naszego.
Dzieci, nastolatki, ludzie.
#fundacjaporta
 #rodzicielstwozastępcze  #rodzinazastepcza  #nastolatki #dzieci #wychowanie #towarzyszenie #serce #emocje #uczucia #szacunek #moc #czlowiek #gosc #rownosc #godnosc #wyzwaniekfs  #kobiecafotoszkołaW cokolwiek wierzysz, bądź nie... Nad Tobą coś jest, zaufaj, odpocznij.
I tak nie dasz rady wszystkiego sam... Czy sama.
Ufff.
Mi to pomaga.
#silawyzsza #bog #natura #wszechswiat #kontrola #pusc #spokoj #relaks #radosc #fundacjaporta  #rodzicielstwozastępcze  #rodzinazastepcza  #wyzwaniekfs  #kobiecafotoszkoła #uff